KAJ SI RESNIČNO ŽELIM?


Kaj si resnično želim, je vprašanje, ki sem si ga pričela zastavljati pred nekaj časa. Porajati se mi je pričelo, ko sem pogledala posnetek inspiracijskega govora mlade in uspešne manekenke na You tube kanalu. Najprej je govorila o svoji uspešnosti na modni sceni nato pa tudi o ozadju svojega dela, ko jo fotografirajo za kakšno revijo. Fotografija na kateri zgleda čudovito, je bila objavljena v eni izmed znanih revij in daje navdih množicam željnih manekenske službe in slave.

»Idealna« fotografija je nastajala tako, da je manekenka svojo pozo na fotografiji neštetokrat ponovila in izpopolnila v tolikšni meri, da je zadostovala zahtevam svojih naročnikov. Pri svojem delu ima posebne režime glede prehranjevanja, rekreacije in ostalih stvari. Fotografija je bila precej retuširana in se v realnosti kljub temu, da manekenka zgleda odlično, vseeno ne more primerjati s svojo popolno »dvojčico« na končnem izdelku.

indigodreamer26

Ta manekenka je svoje delo želela predstaviti iz zakulisja, saj je vzor številnim ženskam po vsem svetu, ki jo imajo za neke vrste idol in posledično idealizirajo tudi njeno delo. Njeno delo je sanjsko, če ga gledaš kot celoto in manj sanjsko, če pogledaš iz perspektive ozadja dela. Odvisno od pogleda in od tega, česa si resnično želimo. In tako je pri vseh poklicih in stvareh v življenju.

SE TO KAR SI RESNIČNO ŽELIM ZARES SKLADA Z MENOJ?

Večkrat se ujamemo v past, ko mislimo, da je sosedova trava bolj zelena od naše in da imajo drugi ljudje več in boljše kot mi. Karkoli pač naj bi to že bilo. Zna se zgoditi, da v oziranju po kvalitetah in lastnostih drugih prezremo svoje kvalitete in prednosti. Vse to nezdravo primerjanje pa ne vodi zgolj v to, da se slabše počutimo, temveč nas tudi oddaljuje od naših vrednot in naše smeri.

Vrednote, ki se od posameznika do posameznika razlikujejo, so tiste, ki s trdno in samozavestno osebnostjo tvorijo zdravo jedro vsakega človeka. Ko ugotovimo kdo smo in kakšne so naše vrednote, lahko lažje odgovorimo na vprašanje, če se tisto, kar si resnično želimo, zares sklada z nami samimi in ne zgolj sanjsko predstavo, ki smo si jo o neki stvari vcepili v glavo.

wish 4

Če je odgovor da – to je kar si resnično želim, zakaj potem potreba po primerjanju s komerkoli? Vsakdo izmed nas je vendar povsem unikaten in vsak ima svoje edinstveno življenjsko poslanstvo. In nobeno življenjsko poslanstvo ni manj ali več vredno od drugega, saj vsako daje pomemben košček v skupnem mozaiku. Kar je zares važno je to, da se to kar si resnično želimo, sklada z nami in našimi željami in ne s sosedovimi.

KAR SI RESNIČNO ŽELIM, JE MOČAN RAZLOG, DA VZTRAJAM

Ko v pestri življenjski paleti čustev in dogodkov prihajajo preizkušnje in izzivi, prinese močan zakaj, zelo močan zato. V kolikor je teh močnih razlogov še več, toliko bolje. Kaj si resnično želim, vselej poda odgovor, ki kar kliče po vztrajanju, četudi ne gre vselej tako kot si zamislimo. Močni razlogi, ki nas »silijo« v spremembe in v napredovanje, so tista gonilna sila, ki usmerja navigacijo v pravo smer. Močen razlog zakaj si nekaj resnično želimo, daje veliko moč, da se ob kakšnem padcu hitro poberemo, vstanemo in gremo še bolj hrabro naprej. Tisto kar si resnično želimo, nam da krila za polet do neba.

indigodreamer27

Nekako v naši naravi je, da stremimo k dosežkom in temu, da pustimo svojevrsten pečat na našem planetu. Vendar pa se vse premalokrat zares vprašamo: kaj je resnično tisto kar si želimo? Konec koncev rezultat tega, kar mislimo, da je zares sanjsko delo ali popoln biznis paket, v ozadju prikazuje drugačno zgodbo kot je tista, ki je potem vidna v javnosti. V vsakršno delo, ki prinaša »bleščeče« rezultate, je vložen trud, energija, volja, pogum, vztrajnost in še mnogo več.

Rezultati, ki nastanejo kot posledica, so tam zato, ker se je nekdo na drugi strani vprašal kaj si resnično želi in se srčno potrudil, da je prišlo do njih. Naša lepota življenja pa se prikaže ravno takrat, ko tudi sami utišamo glasove in želje drugih ter pričnemo uresničevati svoj odgovor na vprašanje: kaj si resnično želim?

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s