ILUZIJE V KATERIH ŽIVIMO

Iluzije v katerih živimo, so najpogostejši razlogi, ki preprečujejo, da uresničimo to kar si želimo. Verjetno ni človeka, ki ne bi imel kdaj kakšne. Pojavljajo se povsod in nas lahko povsem zmedejo, da kljub temu, da se imamo za stvarnega človeka, ki ve kaj hoče, kdaj lebdimo (pre)visoko med oblaki.

Ko sem prvič slišala nekaj o tem, da sem »odzemljena« in živim v iluzijah, nisem razumela kaj pravzaprav naj bi to sploh pomenilo. Nato pa sem se pričela zavedati, da zaradi iluzornih predstav o vseh možnih stvareh in ljudeh ter tudi o sebi in svojem življenju, izgubljam leta svojega življenja, ker sem včasih tako vpeta v različne iluzije, da iščem uteho v nekakšnem namišljenem svetu, ki naj bi me zaščitil pred »kruto« realnostjo.

Katere pa so tiste najbolj pogoste iluzije, ki zavajajo?

ilusion dreams

ILUZIJA STRAHU

Strah je najpogostejša iluzija, ki preprečuje tak ali drugačen napredek. Zaradi strahu pred tem kar se lahko zgodi in navsezadnje tudi strahu, da se nekaj kar želimo ne bo zgodilo, se večkrat niti ne lotimo stvari, ki bi se jih radi. Strah pred tem in strah pred onim. Seznamu navadno ni videti konca. Strah lahko tako hromi življenja, da ne poskusimo ničesar novega, si delamo pregrade ter leta in leta cepetamo na mestu in se ne premaknemo nikamor. Nato pa obžalujemo, česar vse nismo storili zaradi te trdovratne iluzije.

RESNICA VESOLJA: Strah ni resničen, kar vedno znova ugotovimo, ko se soočimo z njim in kljub njegovi iluziji delujemo. Čudežnega recepta za odpravo strahu enkrat za vselej še nisem našla, zavedam pa se tega, da vsakič, ko premagam namišljeno iluzijo strahu, zadiham bolj globoko in svobodno.

indigodreamer133

ILUZIJA NEMOČI

Z iluzijo nemoči se srečamo, ko se ujamemo v to, da ni možno narediti nič zaradi različnih razlogov kot so: politika, sistemi, družba kot taka, ljudje ali celo tisti bizarni kot so vreme, razmere na cesti in lenoba. Nemoč, da ne gre ničesar niti za centimeter premakniti v smer katero želimo, je iluzija, ki s seboj prinaša samo izgovore.

Morda vsi dejavniki, ki nam v današnjem času »kljubujejo« zares niso rožnati, vendar če se ozremo nazaj po vseh zgodovinskih premikih, ki so se skozi leta dogajali, tudi takrat niso bili, saj je vsako obdobje postreglo z ogromno prednostmi in slabostmi. Vseeno pa so se vedno našli ljudje, ki so svojo »nemoč« spremenili v moč ter naredili ali sodelovali pri spremembah, ki danes tudi nam pomagajo, da živimo boljše.

RESNICA VESOLJA: Vsi imamo v sebi moč, da lahko premikamo gore. Potrebno pa je stopiti iz cone udobja in pričeti tvegati.

ILUZIJA: DRUGI LJUDJE ZMOREJO DELATI »VELIKE« STVARI, KI JIH JAZ NE ZMOREM

Iluzija, da je drugim ljudem, ki so po možnosti naši vzorniki oziroma ljudje, za katere se zdi, da jim gre na področju kariere, odnosov ali kateregakoli drugega spektra vse kot po maslu, lahko delati velike stvari in jim je vse položeno v zibko, je ena pogostih. V naši iluziji imajo takšni ljudje srečo, ker so rojeni bogatim staršem, so bolj nadarjeni, imajo več možnosti in tako naprej. Vanjo se zlahka ujamemo, ko gledamo končno podobo, brez, da bi razmišljali o ozadju.

Tako nastane iluzorna podoba o nekomu, ki naj bi v naši iluziji imel »nekaj več«, da lahko spreminja stvari in živi t.i. sanjsko življenje. Redkokdaj se zavedamo, da so uspešni ljudje za svoj uspeh večinoma delali/delajo stvari, ki jih večina ljudi ne, da lahko živijo takšno življenje kot si ga želijo. (Seveda obstajajo tudi izjeme, vendar moj namen ni brskati po plevelu). 🙂

RESNICA VESOLJA: Vsi zmoremo ali ne zmoremo narediti v življenju »velike« stvari. Vse je odvisno od tega v kaj bolj verjamemo.

we can do it

ILUZIJA: ČE BOM RAZMIŠLJAL/A POZITIVNO, SE BO VSE URESNIČILO SAMO OD SEBE.

Toliko je bilo že povedanega o pozitivnem mišljenju, zakonu privlačnosti in o tem, da se tisto o čemer razmišljaš tudi uresniči. Film The Secret to tako lepo prikaže, da se zdi vse smešno preprosto. Vendar je to precej v smislu, da si zaželiš neko stvar, ta pa ti dobesedno pade z neba. Sem privrženka pozitivnega mišljenja in z veseljem tudi uporabljam zakon privlačnosti, vendar sem precej dolgo vztrajala v svoji iluziji, da je zgolj pozitivno mišljenje dovolj, da se stari pričnejo uresničevati ena za drugo, brez pretiranega naprezanja.

RESNICA VESOLJA: Nekatere stvari se uresničijo brez pretiranega napora, vendar v večini primerov pozitivno razmišljanje, pozitivni občutki pri tem in vizualizacija zgolj pospešijo manifestacijo v realnost. Vesolje da veliko priložnosti za to, da uresničimo svoje sanje, vendar tukaj pridemo na vrsto mi, da tudi sami zavihamo rokave.

Be positive

ILUZIJA: KO BOM DOBIL/A TO KAR SI ŽELIM, BOM SREČEN/A.

Sreča prihaja od znotraj in tudi, če živimo v iluziji, da nam bo nekaj ali nekdo prineslo srečo, se to ne bo zgodilo. Vsaj dolgoročno ne. Nihče in nič ne more zapolniti praznine v nas, ki jo morebiti enačimo s srečo. Če ne moremo biti srečni tukaj in zdaj, zgolj zaradi tega ker smo, nas bo težko zadovoljiti, ker bomo vedno želeli več. Če bi bile materialne dobrine, drugi ljudje in vsi ostali zunanji dejavniki, resnični vzrok za našo srečo, bi bilo veliko več srečnih ljudi.

RESNICA VESOLJA: Resnično zadovoljstvo in sreča se rodita iz tega kar počnemo iz srca in resnične izpolnitve, ki jo občutimo pri tem. Pri tem pa ima veliko vlogo tudi tančica, ki smo si jo zmožni odstreti z oči in pogledati izza sveta iluzij.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s