SREČA JE NA STRANI POGUMNIH!

Sreča je na strani pogumnih. Kolikokrat že slišano? Koliko pa zares uporabljeno? Želimo si biti srečni, ko pa za to pride priložnost, srečo zavržemo, ker se bojimo tvegati in jo sprejeti.

Bojimo se stopiti naprej, obenem pa se bojimo tega, da bi še naprej stopicljali na mestu. Bojimo se sprememb in neznanega a hkrati se bojimo tega, da bi ostali v isti rutini. Bojimo se vsega kar bi lahko postali in bojimo se tega kar si ne želimo postati. Največja ironija pa je, da se na tak način izogibamo svojemu življenju – svoji sreči.

sreča

Kaj pa če se najbolj bojimo ravno tega kar si globoko v sebi najbolj želimo?

Na trenutke si želim, da bi bilo preprosto slediti svoji sreči in narediti tako kot mi veli srce. Ko se dodobra pogovorim sama s seboj, se zavem, da je preprosto in da lahko zberem pogum in ji sledim. Kdo ali kaj pa mi to preprečuje? Pomenljiv odgovor naznani, da si to pravzaprav preprečujem sama. S tem, ko se preveč oziram na dejavnike zunaj sebe in na to kar se pričakuje od mene, se oddaljujem od svojega bistva in svoje sreče.

Ko se pogovarjam z drugimi ljudmi in jih včasih vprašam kaj je tisti razlog, da ne sledijo svoji sreči, je odgovor, ki je skrit pod različnimi izgovori, navadno podoben. Večina noče spustiti nadzora in tvegati. Nikoli nobenega tveganja, pričakovati pa sanjske rezultate? Tako svet preprosto ne deluje. Vselej, ko sem opazovala kogarkoli, ki je zadovoljen, uspešen in srečen, je do tega prišel na način, da je “šel” preko sebe in svoje lastne iluzije strahu pred neznanim. Prenehal je biti obseden z nadzorom nad življenjem.

Obsedenost z nadzorom nad življenjem oddaljuje od sreče

Življenja ne gre kontrolirati. Dogodi se, ko smo zaposleni z njegovim načrtovanjem. Življenje ni obsedeno s kontroliranjem vsega do potankosti. To je bolj ali manj naša privzgojena lastnost. 🙂

Mi smo tisti, ki bi radi že vnaprej vedeli kako se bo vse skupaj zgodilo ter si zagotovili, da nas sprememba ne bo »bolela.« Ne moremo se zaviti v vato in zaščititi pred vsem kar je zunaj in okoli nas. Ni možno napredovati, če bi radi še naprej živeli življenje v katerem ni čutiti srčnega utripa, v katerem se nič ne spreminja in nič ne dogaja.

svoboda

Resnična sreča je svoboda, občutena ob tem, da si dovolimo biti pogumni ter zaupamo življenju, da se bo odvilo na najboljši možni način in v naše najvišje dobro. Da ga sprejmemo takšnega kot je in iz danih situacij naredimo najboljše kar je možno.

Ker življenje enostavno je. Tukaj in sedaj. Ne bo čakalo, da se to končno spomnimo in ga pričnemo živeti. Ne bo čakalo, da bo prišel dan, ko bo vse popolno, da se bomo odločili slediti svoji sreči. Sreča je namreč že tukaj. Čaka nas, da zberemo pogum in ji pričnemo slediti. To je resnična sreča. Sreča na strani pogumnih!

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s