IZKUŠNJE

Vsak izmed nas potrebuje svoje izkušnje, ki se od posameznika do posameznika razlikujejo. Včasih nam dejanja drugih niso najbolj jasna in razumljiva. Sami bi isto stvar naredili popolnoma drugače, se drugače odzvali in smo polni modrih nasvetov za druge, ki so vpeti v določene situacije. Pri kakšni drugi stvari pa je popolnoma obratno. Sami ne uvidimo svoje lekcije in se nenehno zapletamo v neko izkušnjo, za katero se zdi, da jo pred nami, dojamejo vsi okrog nas.

Razlog je sledeč:  vsak izmed nas ima različne lekcije in za svojo rast potrebuje svoje izkušnje. Pod to pa spada tudi to, da sami dojamemo česa nas lekcije učijo.

indigodreamer231

V nekaterih lekcijah se (na)učimo spoštovati, ljubiti in ceniti se, v drugih zaupati vase in slediti svoji intuiciji. Nekatere nas učijo postavljati meje in izražanja naše resnice. Lekcij je nešteto. Določene lekcije osvojimo prej, druge kasneje. Nekatere na lepši, druge na »grši« način. Vedno pa jih osvojimo takrat, ko smo na to pripravljeni. Vsakič z neko izkušnjo.

Vsak izmed nas gleda na lekcijo iz svojega zornega vidika. Naj to podam z naključnim primerom. Mogoče ste že kdaj imeli/poznali kakšno “znanko”, katera je imela določene izzive s svojim partnerjem. V svoji izkušnji- zvezi, se je na primer učila postaviti sebe na prvo mesto in se pričeti spoštovati. Partner ji je njeno lekcijo sporočal tako, da jo je poniževal na tak ali drugačen način, ona pa je to dopuščala.

Vam je bilo to povsem jasno in ste ji vseskozi dopovedovali kaj je na stvari, pri njej pa je to naletetlo na gluha ušesa in kljub temu, da ste ji polni nasvetov poskušali pomagati, je ona v svojem razmerju še vedno dopuščala takšno dinamiko. To je bila njena izkušnja in dokler ne bo sama prišla do spoznanja lekcije, torej se pričela spoštovati, jo bo nenehno dobivala.

indigodreamer53

Vsak potrebuje svojo izkušnjo glede določenih stvari in kakorkoli že, dokler ne bo dojel lekcije, ki ga izkušnja uči, se bo lekcija ponavljala vedno znova.

Navadno je najlažje dajati nasvete drugim, saj sami pogosto nismo osebno vpleteni, težje pa je upoštevati tovrstne nasvete tudi v svojem življenju, ko se gre za nas. Tudi sama sem nekatere lekcije v življenju osvojila na težji način, ker sem bila kot konj s plašnicami na očeh.

Večkrat sem bila polna nasvetov drugim, pozabila pa sem na nasvete sama sebi, oziroma sem jih (pre)večkrat ignorirala. Tega kar so videli ostali, sama nisem videla, dokler nisem bila pripravljena pogledati resnici v oči. Tako je pravzaprav pri vseh ljudeh. Ko smo pripravljeni, spregledamo in uvidimo česa se v določenem trenutku učimo in nihče drug kot mi sami, nas ne bo pripravil do tega.

indigodreamer60

Lahko svetujete nekomu, ki potrebuje pomoč, vendar, vas ta človek ne bo zares upošteval, dokler sam ne izkusi zadeve na svoji koži. Zato je bolje dvakrat premisliti, preden se vmešamo v življenje nekoga drugega. Prvič, ali oseba sploh želi slišati naše mnenje, drugič pa, ali je naše vmešavanje v njeno izkušnjo sploh smiselno.

Nekateri ljudje potrebujejo nenehno ponavljanje enih in istih lekcij dokler jih ne predelajo. Kljub temu, da je to nam včasih težko sprejeti, še težje pa gledati, nismo vselej mi tisti, ki bomo komu »razodeli« resnico. To si bo razodel kar sam, ko bo sprejel svojo lekcijo.

Veliko pomena se skriva v reku Louise Hay, ki pravi, da smo vsi učenci in učitelji. Vsak se je prišel na Zemljo naučiti določenih lekcij in vsak lahko koga kaj nauči. Zato spoštujmo izkušnje vsakega izmed nas. Vsaka nas nekaj uči in četudi vselej ne razumemo izkušenj drug drugega, je najbolj pomembno to, da so navsezadnje nekoč vendarle razumljive tistemu, ki si jih je izbral.

 

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s