POTREBUJEM MOTIVACIJO IN TO TAKOJ!

Občasno se zgodi, da izgubimo svojo motivacijo, nam vse pade »dol« in ne vemo kako naprej. Takrat je dobro poznati kakšen način kako se spraviti nazaj v motivirano stanje in z vami bom delila nekaj »prijemov«, ki mene v takšnih primerih spravijo nazaj v sedlo. Nekateri izmed njih so:

Prenehati se smiliti samim sebi in pričeti iskati rešitve. Včasih mislimo, da smo najbolj ubogi na vsem svetu in da se edino nam dogajajo določeni izzivi in preizkušnje, vendar temu ni tako. Če bi obuli čevlje nekoga drugega kot se radi pošalimo, bi verjetno hitro želeli zlesti nazaj v svoje. Na ramenih imamo toliko kot lahko nesemo in ko gremo iz svoje vloge žrtve, smo nemalokrat presenečeni kakšne situacije vse lahko premagamo. Če iščemo rešitve, bomo našli rešitve.

indigodreamer6

Prenehati se primerjati z drugimi ljudmi in vztrajati v iluzornih predstavah, da drugi vse počnejo z lahkoto in jim gre vse kot po maslu.

Morda je temu v določenih primerih tako, vendar v večini ni. Pa tudi, če je, je vseeno, saj ima vsakdo v življenju drugačno pot in nima jih smisla primerjati. Ko vidite nekoga, ki je v svojem življenju uspešen, je dobro zgolj to, da cenite njegovo znanje in delo kot takšno, ne pa da se primerjate z njim, ker je bolj ali manj uspešen in se zaradi tega še počutite »zanič«.

Ne obstaja bolj ali manj uspešen človek – vsak ima svojo unikatno zgodbo v kateri je glavni junak in če za svojo igro da vse od sebe – to pomeni uspešno (pa če kdaj dobi za glavno nagrado Oskarja ali pač ne! 🙂 )

Motivacijsko pisemce ali/in posnetek za »urgentne« primere

Lahko si napišete motivacijsko pisemce za »urgentne« primere, ko vam pade fokus in se počutite izgubljeni. Pisemce pričnete na šaljiv način: »Živijo, draga prijateljica! Očitno si zares padla v »drek,« da bereš to pismo, ampak to ti bo pomagalo, da se zopet dvigneš ven. 🙂

indigodreamer3

Vsebina naj bo napisana v kontekstu kakšna oseba ste in kakšne so vaše pozitivne lastnosti, prednosti in sposobnosti. Lahko omenite kaj vse ste do sedaj dosegli, da ste ponosni na to kaj vse ste presegli in kje ste sedaj. Da je pred vami še veliko ciljev (omenite kaj vse bi radi naredili, imeli, bili) in da je zaradi tega pomembno vztrajati.

Naj bo to pisemce napisano kot pohvala za to kar počnete in da niste od muh! Ko boste to brali vas bo prijetno nasmejalo in sprostilo ter znova dvignilo. Če vam je bližje pa lahko posnamete tudi posnetek zase v katerem si poveste vse kar bi hoteli slišati od svojega najboljšega prijatelja, ko potrebujete motivacijo, le da v tem primeru to poveste kar sami sebi. 

Vsakodnevna skrb za motivacijo pomaga ohranjati fokus na pozitivo.

Tako kot se vsak dan tuširamo (domnevam, da večina se 🙂 ), je potrebno tudi vsakodnevno ohranjanje motivacije. Lažje je takrat, ko jo že imamo kot pa takrat, ko malce pade in zato se ravno z vsakodnevnim  »treningom« tudi lažje dvignemo v dneh, ko je ni toliko.  

V vsakdanjik lahko vključite kaj od tega: branje različnih inspiracijskih knjig, člankov, gledanje video vsebin, poslušanje glasbe, izvajanje joge, meditacije, plesa, sprehodi in gibanje v naravi, rekreacija ali se za vsak svoj dosežek nagradite z različnimi stvarmi, ki vam veliko pomenijo (izlet na morje, v gore, dišeča kopel, masaža, obisk kina, rolanje, gurmanska večerja …).

Uporabljajte domišljijo in se zabavajte. V dodatno podporo si lahko izdelate tablico z najljubšimi motivacijskimi citati in polepite bivalne prostore s slikami, ki navdihujejo, kar so izvrstna motivacijska orodja, ki vas mimogrede spomnijo, da je življenje lepo.

indigodreamer80

Najdimo motivacijo v sebi namesto, da jo nenehno iščemo v drugih ljudeh. Kar motivacijsko vpliva na nas od zunaj je sicer super, vendar pa vseeno ne moremo pričakovati, da nas bodo vselej motivirali ljudje, ki naj bi igrali nekakšne »klovne« ter nas vsakodnevno spravljali iz stanja otopelosti. 🙂

Vsakršna motivacija je dobra, najmočnejša pa je tista, ki prihaja iz nas. To je kot je kot gonilo strasti in volje do življenja – plamen, ki vedno znova vzplamti in zagori, saj svet potrebuje čim več ljudi, ki so kot iskrice, ki vedno znova zagorijo, saj tem spreminjajo na bolje sebe in pozitivno vplivajo tudi na druge! 🙂

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s