TRI SPOZNANJA ZARADI KATERIH SEM POSTALA SREČNEJŠI ČLOVEK

Naslov tri spoznanja zaradi katerih sem postala srečnejši človek, zveni kot klasičen naslov v kakšni reviji ali spletni strani, kjer navadno mislimo, da bomo dobili kakšno instant čudežno rešitev, ki bo nemudoma spremenila naše življenje.

To ni take vrste članek, ker ne verjamem v instant rešitve. Verjamem pa v življenje in v proces, ki nas vodi, da presežemo svoje omejitve in iluzije. Ko se »zbudimo« in postanemo zavestni ustvarjalci, pa smo posledično seveda tudi srečnejši. Danes izpostavila tri spoznanja, ki nam lahko pri tem pomagajo. 🙂

  1. ČE NAS NEKAJ NE VESELI VEČ, NAM TEGA VEČ NI POTREBNO POČETI!

indigodreamer30

Ljudje smo zelo zanimiva bitja, ki pa se včasih vedemo, oprostite izrazu: trapasto. Mislimo, da se je potrebno za vse stvari v življenju zelo naprezati in vanje vlagati izjemno veliko napora in truda, če ne pa sploh ni možno, da uspejo. Kot, da to ni dovolj, pa večkrat celo počnemo stvari, ki nas sploh (več) ne veselijo in to zaradi miselnosti, da je to pač »treba« početi.

»Če te nekaj ne veseli več, to prenehaj početi,« je bil eden izmed boljših nasvetov, ki sem jih dobila.

Zakaj pa potem rinemo z glavo skozi zid in še kar naprej počnemo stvari, ki nas ne osrečujejo, mogoče nas celo nikoli niso?! Zakaj smo pripravljeni na primer za denar prodati celo naše lastno zdravje, zadovoljstvo, vitalnost in srečo?! Kje je tu kakršen koli smisel? Da potem počnemo eno in isto vse življenje in se vrtimo kot hrčki na svojem kolesu v krogu?

V življenju pač potrebuješ priti do spoznanja, da nekaterih stvari nimaš več namena početi, sploh pa če so to stvari, ki te onesrečujejo. Spoznanje pa večkrat ni dovolj, potrebno je to dejstvo tudi ponotranjiti in čim prej pričeti udejanjati tudi v vsakdanjem življenju. Ko se odločimo za to, nam življenje vedno ponudi priložnost, da »dokažemo«, da to tudi zares mislimo.

indigodreamer60

2. »BRUTALNA« ISKRENOST IN ZVESTOBA SEBI

Kolikokrat rečemo da, ko v resnici mislimo ne? Kako pogosto se družimo z ljudmi, za katere čutimo, da se v resnici najraje sploh ne bi radi družili? Kje vse počnemo stvari, ki v nas zbujajo negativne občutke, odpor in nelagodje? In zakaj pravzaprav vse to sploh počnemo?

Ko si priznamo vse to česar v resnici sploh ne želimo početi, počnemo pa, ker se odločamo iz strahu namesto iz ljubezni, ugotovimo, da imamo v vsakem trenutku priložnost, da se odločamo iz ljubezni. Da smo najprej zvesti in iskreni do sebe. Če nekaj ne vibrira z našo odločitvijo, potem pač ne in lahko mirne vesti izberemo nekaj drugega, kar pa resonira z nami.

3. SREČA JE STANJE DUHA IN VEDNO Z NAMI – SREČA JE V NAS

Nekateri ljudje v življenju nenehno čakajo na neke srečne trenutke in dogodke v prihodnosti. Ko se le – ti zgodijo, pa zopet neke nove, spet nekje v daljni prihodnosti. Zdi se kot, da sploh ne znajo živeti v sedanjosti in uživati v tem kar imajo, brez, da bi imeli pred seboj spisek s kljukicami, ki jih morajo v življenju doseči, da bi … da bi bili srečni. Enkrat bo to potovanje na Maldive, drugič poroka, nato presežek v karieri, nato zopet nekaj tretjega, toda ne znajo uživati v tem kar so in kar imajo sedaj.

indigodreamer1180

Lepo je imeti kakšen bucket list, na katerega si tako za šalo napišemo kakšne stvari bi še radi doživeli, kaj bi bilo še lepo videti in tako naprej. Vendar ne za vsako ceno, še nasploh pa ne za ceno neke navidezne sreče nekje v prihodnosti, ker bomo takrat menda, ko bomo naredili to in ono pa res v ekstazi radosti in izpolnjenosti. V ekstazi in izpolnjenosti smo lahko že sedaj … kdo pa nam konec koncev brani?!

Sama sem prišla do spoznanja, da če bom delala kljukice pri tem kaj vse v življenju še moram doseči, da bom zares srečna … bo to vedno nekje v prihodnosti! Jaz pa sem srečna že sedaj. Zakaj? Ker se tako odločam vedno znova. Zato, ker sem iz dneva v dan bolj zvesta in iskrena do sebe. Zato, ker vedno najdem razlog, da sem lahko in tudi v ga lahko, če želite. Pika. 🙂

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s