DECEMBER – ČAS ZA ODSTRANJEVANJE NAVLAKE

December je praznični čas in hkrati tudi čas za odstranjevanje navlake. Tako fizične kot tudi čustvene ter psihične navlake. Navlake, ki nam ne pusti spati in tudi takšne, ki včasih ne pusti dihati s polnimi pljuči in živeti tako zares, ne samo na »pol.«

Že ptički na vejah čebljajo kako lepo se počutimo v prostorih, ki so čisti, pospravljeni in pretočni za življenjsko energijo – prano, da se lahko lepo pretaka naokrog. Če temu ni tako, se vse prehitro pozna tudi v naših življenjih. Navlaka je lahko tudi odraz naše notranje »navlake« – vseh nesmislov, čustvenih bremen in težine, ki jo s seboj morda vlačimo že dolga leta.

indigodreamer1322

Praznične energije so pestra spodbuda, ne le za obilico veselja in srečnih trenutkov, ki se dogajajo in obetajo, temveč tudi za to, da se znebimo vse navlake in svobodno stopimo v novo leto.

Kje pričeti?

Najbolje, da kar na začetku. 🙂 Če pa se pri tem navežemo še na svoje telo in njegove aspekte (fizičnega, mentalnega, čustvenega in duhovnega), smo zadeli žebljico na glavico in lahko poleg pospravljanja hkrati celovito spremenimo tudi sebe.

Kakšen način lahko uberemo pri različnih aspektih?

Fizični aspekt – podarimo vsa oblačila in stvari, ki jih ne nosimo / uporabljamo več ali jih damo v smeti. Za vse stvari, ki jih nismo nosili več kot dve leti, je zares majhna verjetnost, da jih bomo še sploh kdaj nosili. Odstranimo iz svojih bivališč vse, kar je odslužilo svojemu namenu in naredimo red. S tem ko bomo naredili red v kleti, se bo prevetrila tudi podzavest, na podstrešju pa bo nova svežina dala širino tudi našim nezavednim delom in možnosti rasti v prihodnosti.

december1

Mentalni aspekt – Katere misli bezljajo sem ter tja po glavi? Katere se celo nenehno ponavljajo in »trobezljajo« eno in isto? Mogoče je čas posvetiti se tovrstnim prijateljicam – pokazateljicam, kakšna so prepričanja, ki jih gojimo o sebi in svetu?

Čustveni aspekt – katere stvari so vas v zadnjem času obremenjevale in se izrazile skozi različna čustvena stanja? Razmislimo o tem, si jih priznajmo in jim dajmo prosto pot. Izražanje čustev vseh vrst je naše naravno stanje. Zgledujmo se po otrocih. Ko se na primer zaradi nečesa razjezijo, ta jeza hitro izveni in potem se pomirijo »kar tako.«

Podobno je tudi pri odraslih. Včasih potrebujemo zgolj izraziti svoja čustva in za to ne potrebujemo niti enega samcatega komentarja, pa je stvar opravljena. Ni potrebno delati dolgotrajnih življenjskih analiz. Kreiramo v sedanjem trenutku, prav tako se v sedanjem trenutku odločamo ali se bomo počutili tako ali drugače.

indigodreamer1372

Duhovni apsekt – česa si želi duša? Katere stvari smo »naložili« čez njo, v upanju, da bo tiho in ne bo vsa »sitna« trkala na vaša vrata in želela napredka? Mogoče pa želi duša samo sporočiti, da ima zemljevid za našo pot in da je dobro, da jo poslušamo in slišanemu tudi sledimo.

Vse v življenju ima svoj smisel. Tako kot pravijo, da lepa obleka naredi človeka, tudi lepo domovanje odraža vse dele in aspekte nas. Medtem, ko pospravljamo vse čemur je odslužil namen, tudi spreminjamo svoja prepričanja ter ustvarjamo nova, bolj podporna in v skladu z novo, svežo vibracijo. Zato zavihajmo rokave in se znebimo navlake. 🙂

 

 

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s