JE LAHKO TVOJE NAJVEČJE “PREKLETSTVO” TVOJ BLAGOSLOV?

»Vse življenje« sem imela izzive s svojo samopodobo, pa tega dolgo časa sploh nisem ozavestila in si priznala. Nisem se sprejemala in marsikatera stvar pri meni mi je šla na živce, hotela sem jo spremeniti, nisem bila vredna, nikoli nisem bila dovolj, nekaj je bilo preveč, drugo je bilo premalo  … pravzaprav sem želela spremeniti kar celotno sebe.  Šalila sem se, da nekaj zagotovo velja in sicer, če bi lahko svojo nizko samopodobo prodajala in zraven še zaslužila, bi bila gotovo vsaj milijonarka. 🙂 No, morda pa je kaj tudi na tem?! 🙂

indigodreamer1303

»Nekega dne« sem frapirano ugotovila, da moja nizka samopodoba ruši vse v mojem življenju. Da je temelj na katerega ne morem zgraditi ničesar zdravega, podpornega in osrečujočega. Pa še to, da samo sebe vidim skozi povsem zapackana očala in da sem sama sebi največji sovražnik.

Pogledi, ki jih imamo nase, so namreč dostikrat zamegljeni in povsem izkrivljeni. Niso realni in niso takšni kot mi zares smo. Veliko smo jih ustvarili z določenimi pogoji in zahtevami družbe, ki nenehno vrti en in isti film o tem kaj je sprejemljivo in kaj ni. In potem se lahko hitro ujamemo v ta film in sploh ne vidimo (več) svojih značilnosti in posebnosti kot darilo, temveč kot prekletstvo.

Imamo nekaj, toda želimo si nekaj drugega, kar je podobno kot bi se z življenjem nenehno prepirali, da želimo drugačna darila kot pa tista, ki nam jih je tako radodarno dalo. Toda ta darila so z namenom, da jih zares odvijemo in pogledamo kaj se skriva v škatlah.

Kar so naše največje bitke, kar so naši največji izzivi in kar večkrat v nekakšnem humornem žargonu imenujemo »drek«, je v resnici naš največji blagoslov. Toda tega ne vidimo kar tako s prostimi očmi, temveč se do resnice dokopljemo zgolj preko srca.

indigodreamer1322

Šele takrat, ko smo pripravljeni opustiti vse sodbe o sebi in ego ter pogojevanje o tem kakšni bi morali biti, kaj (že) imeti, da bi bili v tem življenju zadovoljni, srečni in uspešni in sprejmemo realnost v kateri se trenutno nahajamo, ko sprejmemo sebe, točno takšne kot smo sedaj »najboljši« ali pa tudi, če mislimo, da »najslabši«, šele takrat, se lahko prične čudežna manifestacija, ki se imenuje preobražanje našega »dreka v zlato«. 🙂 In verjetno tudi takrat zares pričnemo živeti … sebe in svoje potenciale.

Vsekakor pa si je vredno zapomniti, da nas drugi ljudje vedno vidijo drugače, kot vidimo sebe, toda naposled to niti ni toliko pomembno. Kar je zares važno je to, da mi sami pričnemo sebe gledati na bolj prijazen način in sprejemati svoja darila prednosti in tudi slabosti, saj navsezadnje jih imam vsak svoje … najbolj pomembno pa je kaj iz njih naredimo.

indigodreamer1586

Ker ravno tisto kar ti tretiraš kot svoje največje pomanjkljivosti in kar naj bi bil zate največji izziv, napaka, slabost, je lahko za nekoga drugega največje zdravilo, prednost in rešitev na njegovi poti naprej.  Zato je tako pomembno, da na svoji poti sprejmemo vse karte, ki smo jih dobili ob rojstvu in naredimo z njimi največ kar je možno.

Želim vam prijazen dan in veliko sprejemanja sebe! 🙂

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s