ČESA MI V ŽIVLJENJU NI VEČ POTREBNO POČETI?

Včasih se oklepamo določenih spominov, dogodkov in ljudi, katerih energija ne sovpada več z našo trenutno frekvenco. Zdi se kot, da smo mnenja, da je potrebno negovati nekakšne ustaljene rutine, ki smo jih navajeni, ker je to pač stvar navade in ker mislimo, da je tako pač potrebno početi.

indigodreamer1606

Toda kolikokrat pa se vprašamo: »Česa nam v življenju ni več potrebno početi?«

Če bi vprašali otroka, ki je ravnokar z odliko opravil peti razred osnovne šole, če želi še enkrat ponavljati razred, bi najverjetneje brez premisleka odgovoril, da ne, ker ga je že opravil in napreduje v šestega. Podobno je z nami – odraslimi ljudmi in z življenjskimi lekcijami, ki jih opravimo in tako zaključimo z določenimi »razredi življenjske šole«.

Toda zakaj pa nekatere stvari še kar ponavljamo, četudi so odslužile svojemu namenu?

Odgovorov je verjetno toliko, kot je na svetu ljudi.  Morda zaradi navade, morda zaradi tega, ker mislimo, da si boljšega ne zaslužimo, morda zaradi strahov pred neznanim, zaradi specifičnih ran iz otroštva in podobnega.

Toda tega ni več potrebno početi. Dajmo si dovoljenje zato, da nam nekaterih stvari v življenju enostavno ni več potrebno početi. Zato, ker smo jih že, ker smo se iz njih naučili bistvenega in ker lahko gremo naprej v svojem razvoju. 🙂

indigodreamer1361

Zdravilni ritual: česa mi v življenju ni več potrebno početi?

Vsake toliko časa naredim zdravilni ritual, ki se imenuje spisek stvari, ki jih v življenju ni več potrebno početi. Vzamem si čas zase in v miru premislim kaj so stvari, dogodki in spomini, ki me v življenju bremenijo in ki jih želim spustiti in se jih osvoboditi. Podobno naredim tudi z odnosi.

Navadno nastane kar konkreten zapis, ki ga nato blagoslovim, ker so bile vse stvari, ki so se zgodile del mojih izkušenj, potem pa to spustim v vesolje. Včasih to naredim z zapisom zgolj v wordov dokument, včasih pa zabeležim na papir, ki ga nato sežgem (ogenj imam še posebno moč pri transformaciji).

Življenje je veliko lažje, če si zgolj dovolimo živeti ta trenutek in te izkušnje, ki so trenutno na razporedu brez, da vlačimo s seboj težko torbo vseh zadev, ki so že zdavnaj odslužile svojemu namenu.

indigodreamer1603

Ko se nečesa naučimo in to ponotranjimo, nam ni več potrebno ponavljati stvari v nedogled. Če želite torej naredite »zdravilni ritual: česa mi v življenju ni več potrebno početi« ter opazujte pozitivne učinke, ki jih ima v vašem življenju. Jaz svojega vsekakor bom. 🙂

 

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s