ZARADI ČESA SI ZARES TUKAJ?

Na tem planetu smo z določenim namenom. Ta namen že kot otroci še predobro vemo, toda včasih ga tekom odraščanja in procesa socializacije povsem potlačimo in pozabimo.

Kasneje se pogostokrat želimo stlačiti v neke okvirje in za vse kar doživljamo, poznati neke razumske odgovore. Morda še zakompliciramo svoj namen in mislimo, da mora biti tako kot v kakšnem filmu Secret ter ultra zakomplicirano, da bi lahko imelo ime »namen«.

indigodreamer53

Toda svoj namen že živimo. Že od prvega trenutka, ko se rodimo. “Učimo” se lahko svobode, odpuščanja, brezpogojne ljubezni, izražanja ustvarjalnosti, potrpežljivosti, zaupanja in še marsičesa čisto »vsakdanjega«.

Zakaj pa nam je torej naš »namen« pogostokrat tako zavit v tančico in ga morda sploh ne vidimo?

Ker navadno najprej izkušamo popolno nasprotje tega, kar smo se prišli v življenju »naučiti«.

Stvari, ki si se jih prišel/prišla naučiti na ta planet, zares dojameš šele takrat, ko v našem svetu dualnosti izkusiš njihovo popolno nasprotje. Če smo na primer na ta planet prišli izkusiti, doživeti in živeti brezpogojno ljubezen, bomo najprej izkusili njeno popolno nasprotje, torej ljubezen polno takšnega in drugačnega pogojevanja, pomanjkanje iskrene ljubezni tako do sebe kot tudi v odnosih. Če smo prišli izkusiti svobodo, bomo najprej izkušali popolno nasprotje svobode. Torej občutke ujetosti na različnih področjih našega življenja. Če se »učimo« poguma, bomo najprej izkusili popolno nasprotje poguma.

indigodreamer94

Če ne bi najprej izkusili popolnoma nasprotnih kontrastov, sploh ne bi vedeli kaj je sploh naš namen učenja na planetu Zemlja, ki je planet dualnosti. Ne bi vedeli tega, kaj so naša resnična hrepenenja, naše želje in strasti, ker nam bi bilo vse to že samoumevno in samoumevnih stvari se nam ni potrebno »naučiti« oz. spomniti. 🙂

Ravno tam kjer se skrivajo naše največje bolečine in težke lekcije v življenju, se skrivajo največji diamanti. Toda nekateri smo tovrstne diamante  skrili pod različna potlačena čustva kot so jeza, bolečina, sram, krivda in podobno. Da se torej dokopljemo do svojih diamantov, je največkrat potrebno najprej sprostiti vso zastalo emocionalno navlako. Šele takrat pridemo do svojih zakladov.

indigodreamer111

In zakladi so vedno tam, toda lahko so skriti v temi.

Ko »greš« preko svoje teme  prideš do svoje svetlobe, toda mnogi se, ko je največja tema kar prestrašijo in želijo odnehati. Pravzaprav smo vsi kdaj takšni, edina razlika je, da eni »obupamo« momentalno, medtem, ko drugi vržejo puško v koruzo kar za »vseksozi« in predajo svoja življenja v roke »slučaju, usodi ali komurkoli že.«

Toda ravno tik pred zoro je največja tema. Za temo pa vedno prikuka na plano svetloba, ki vse osvetli. Zato je naša pot veliko bolj jasna, izkušnje in dogodki, ki so nas tako ali drugače zaznamovali skozi življenje, pa kar naenkrat vendarle dobijo svoj smisel in smisel daje namen našemu obstoju. Torej zaradi kakšnega namena ste zares tukaj? 🙂

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s